Retur & Klagomål

Ångerrätt

Om du ångrar ditt köp eller någon produkt från din beställning måste du meddela oss inom 14 dagar från det att du mottagit produkterna i fråga, i enlighet med Distans- och hemförsäljningslagen. Du ansvarar själv för returkostnaden. För att din retur ska godkännas måste produkten vara obruten, oanvänd och i originalförpackning. Öppnade eller använda produkter tas inte tillbaka av hygieniska skäl. På detta sätt kan vi garantera att alla våra kunder köper en orörd och fräsch produkt.

Enligt Distansavtalslagen har du 14 dagar på dig att returnera den aktuella produkten. Returtiden räknas från det datum du skickade paketet som retur. När vi har mottagit din retur och bedömt att produkten är i väsentligen oförändrat skick, kommer vi att återbetala dig inom 14 dagar och meddela dig via e-post att ärendet är avslutat. Återbetalningar görs med samma betalningsmetod som användes vid köpet.

För varor som köpts mellan november och december får du som kund förlängd ångerrätt och bytesrätt till och med den 14 januari. Under samma villkor som ovan och mot uppvisande av kvitto/följesedel.

Om du vill använda Konsumentverkets officiella ångerblankett hittar du den här.

Retur

Om du har avbrutit ditt köp och har ett obrutet paket kan du göra en retur.

För att göra en retur, fyll i följande returformulär. Vänligen e-posta returformuläret till hello@eyracure.com med ditt ordernummer. Packa väl och lämna in ditt returpaket hos valfri transportörs inlämningsställe. Du ansvarar för returfrakten. När vi har mottagit din retur och bedömt att produkten är i väsentligen oförändrat skick, kommer vi att återbetala dig inom 14 dagar och meddela dig via e-post att returen har behandlats. Du som kund ansvarar för risken för en retur, vilket bland annat innebär risken för att produkten skadas eller försvinner under transporten tillbaka till oss. Packa väl.

För ej uthämtade paket debiterar vi en administrativ avgift på upp till 250 SEK.

Reklamation

Om du vill reklamera en produkt på grund av ett fel, vänligen kontakta oss på hello@eyracure.com och beskriv anledningen till reklamationen. Observera att vi inte har någon "nöjdkundgaranti". Det innebär att vi inte accepterar returer/reklamationer för produkter som du har använt men som inte uppfyller dina förväntningar.

Om du behöver hjälp med att registrera din retur eller reklamation kan du kontakta vår kundtjänst på hello@eyracure.com för hjälp.

Som kund ansvarar du för produkten tills den är mottagen av vår returavdelning, vilket bland annat innebär risken för att produkten skadas eller försvinner under transporten tillbaka till oss. Packa väl.

Köpvillkor och garanti

Om du vill reklamera en produkt, vänligen meddela oss på hello@eyracure.com. Eventuella fel på en produkt måste rapporteras så snart som möjligt eller så snart felet borde ha upptäckts, inom rimlig tid (2 månader).

EYRACURE AB har ingen skyldighet att reparera eller ersätta produkter som inte åtföljs av ett giltigt köpbevis.

EYRACURE AB erbjuder alla elektriska produkter med 2 års garanti och 3 års reklamationsrätt enligt Konsumentköplagen och alla garantier gäller i Sverige. EYRACURE AB kommer då att stå för kostnaderna för reklamationen om skadan anses vara ett tillverkningsfel.

Garantin gäller inte:

Om produkten har utsatts för en olycka eller yttre påverkan. Felaktig eller onormal användning av produkten. Defekt på produkten som ett resultat av naturligt slitage. Fel på produkten på grund av att drifts- och underhållsinstruktionerna inte har följts. Defekter i produkten på grund av användning av tillbehör och reservdelar som inte är originaldelar från EYRACURE AB. Produkt som har modifierats eller ändrats. Produkt som lämnats in helt eller delvis demonterad. Ett tillverkningsfel lagligen upptäcks inom 6 månader. Ett fel som en kortslutning räknas inte som ett sådant fel. För att EYRACURE AB ska vara ansvarig för felet i produkten måste felet vara ursprungligt, dvs. det måste ha funnits när du köpte produkten (tillverkningsfel). Fel som uppstår inom 6 månader anses alltid vara ursprungliga fel, vilka EYRACURE AB kommer att åtgärda utan kostnad för dig. Om det inte är ett tillverkningsfel kommer EYRACURE AB att hjälpa dig att reparera produkten, men kommer inte att stå för kostnaderna.

EYRACURE AB tar inte ansvar för defekter som orsakats av skador, slitage eller försummelse. Sådana produktdefekter inkluderar till exempel slitna sladdar och sprickor i produkten.

Garanti och reklamationsrätt gäller endast vid uppvisande av kvitto. Vid en godkänd reklamation står vi för eventuella kostnader som fraktavgifter och återbetalningar med samma betalningsmetod som användes vid köp.

Enligt Konsumentköplagen är det inte möjligt att reklamera en vara vid missnöje eftersom vi inte har någon nöjd kund-garanti. Vid en tvist följer vi Allmänna reklamationsnämndens (ARN) rekommendationer. Länk till EU:s gemensamma tvistlösningsida finns här.