Retur & Reklamation

Ångerrätt 

Om du ångrar ditt köp eller någon produkt från din beställning måste du låta oss veta detta inom 14 dagar efter att du mottagit de aktuella produkterna, detta i enlighet med Distansavtalslagen. Du står själv för returkostnaden. För att din retur ska bli godkänd måste produkten vara obruten, oanvänd och finnas i originalförpackning. Öppnade eller använda produkter återtas inte av hygieniska skäl. På detta sätt kan vi garantera att alla våra kunder köper en orörd och fräsch produkt.

Enligt lagen om distansavtal har du 14 dagar på dig att returnera den aktuella produkten. Tiden för returen räknas från det datum du skickat paketet som retur. När vi mottagit din retur och gjort bedömningen att produkten är i väsentligt oförändrat skick kommer vi inom 14 dagar att återbetala dig, samt meddela dig via mail att ärendet är avslutat. Återbetalning sker med samma betalsätt som användes vid köpet. 

För varor som inhandlats under perioden november-december erhåller du som kund en förlängd ånger- och bytesrätt t.o.m. 14:e januari. Under samma förutsättningar som ovan och mot uppvisande av kvitto/följesedel.

Vill man använda Konsumentverkets officiella ångerblankett så finner man den här.

Retur 

Om du har ångrat ditt köp och har en obruten förpackning kan du göra en retur.

 1. För att göra en retur, fyll i följande returformulär.
 2. Maila returformuläret till hello@eyracure.com tillsammans med ditt ordernummer. 
 3. Paketera väl och lämna in ditt returpaket på valfri operatörs sändningsplats. Du står själv för returfrakten.
 4. När vi mottagit din retur och gjort bedömningen att produkten är i väsentligt oförändrat skick kommer vi inom 14 dagar att återbetala dig, samt meddela dig via mail att returen har processats. 

Du som kund ansvarar för risken med en retur, vilket bland annat innefattar risken för att produkten skadas eller kommer bort under frakten tillbaka till oss. Paketera väl.

Vid outhämtade paket tar vi ut en administrativ avgift på upp till 250 kr.

Reklamation

Vill du reklamera en produkt på grund av defekt kontaktar du oss på hello@eyracure.com och beskriver anledningen till reklamationen. Observera att vi inte har någon “nöjd kund-garanti”. Detta innebär att vi ej godkänner returer/reklamationer av produkter som du använt men som ej lever upp till dina förväntningar.

Behöver du hjälp att registrera din retur eller reklamation så går det bra att kontakta vår kundtjänst på hello@eyracure.com för assistans.

Som kund ansvarar du för produkten tills det att den mottagits av vår returavdelning, vilket bland annat innefattar risken för att produkten skadas eller kommer bort under frakten tillbaka till oss. Paketera väl. 

Köp- och garantivillkor

Om du vill reklamera en produkt meddelar du oss på hello@eyracure.com. Eventuellt fel på en vara skall anmälas snarast eller så snart felet borde ha upptäckts, detta inom skälig tid (2 månader). 

EYRACURE AB har ingen skyldighet att reparera eller ersätta produkter som inte åtföljs av ett giltigt inköpsbevis.

EYRACURE AB saluför alla elartiklar med 2 års garanti samt 3 års reklamationsrätt enligt Konsumentköplagen och alla garantier gäller i Sverige. EYRACUURE AB står då för reklamationskostnader om skadan anses vara ett fabrikationsfel.  

Garantin gäller inte: 

 • Om produkten har utsatts för en olycka eller yttre påverkan.
 • Felaktig eller onormal användning av produkten. 
 • Fel på produkten som följd av naturligt slitage. 
 • Fel på produkten som beror på bruks- och underhållsanvisningarna inte följts. 
 • Fel på produkten som beror på användning av tillbehör och reservdelar som inte är EYRACURE ABs originaldelar. 
 • Produkt som utsatts för ändring eller på-/ombyggnad. 
 • Produkt som skickas in helt eller delvis demonterad.

Ett fabrikationsfel uppdagas enligt lag inom 6 månader. En defekt som kortslutning räknas ej till sådana fel. För att EYRACURE AB ska ansvara för felet på varan krävs att felet är ursprungligt, det vill säga att det fanns redan när du köpte varan (fabrikationsfel). Fel som visar sig inom 6 månader anses alltid vara ursprungliga fel, som EYRACURE AB åtgärdar utan kostnad för dig. Är det inte ett fabrikationsfel innebär reklamationsrätten att EYRACURE AB hjälper dig att reparera varan, men står inte för kostnaderna.  

EYRACURE AB tar ej ansvar för fel som uppkommit på grund av skada slitage eller vanvård. Till sådana varudefekter räknas exempelvis söndersliten sladd och sprickor hos produkten.

Garanti och reklamationsrätt gäller endast mot uppvisande av kvitto. Vid godkänd reklamation står vi för eventuella kostnader så som exempelvis fraktavgifter och återbetalning med samma betalsätt som användes vid köp.

Enligt konsumentköplagen är det inte möjligt att reklamera en vara vid missnöje då vi ej har någon nöjdhetsgaranti. Vid eventuell tvist följer vi Allmänna Reklamationsnämndens (ARN) rekommendationer. Länk till EU:s gemensamma tvistlösningssida hittar du här.