Vägen till friskt hår!

Vägen till friskt hår!

Alla har vi olika förutsättningar, och vi alla har också olika hårtyper. Därför är det bästa tipset vi kan ge dig att undersöka vad just ditt hår behöver för att det ska leva sitt bästa liv. Dock finns det några rekommendationer som fungerar på alla hårtyper därute. Vi har listat dom för att du ska uppnå det perfekta håret!

Uppnå friskt hår genom att tänka på

Vatten
Undvik att tvätta håret för ofta. Tvättar du håret för ofta kan din hårbotten producera mer talg och fett då du ständigt tvättar bort det. Ofta vet inte ditt schampo skillnad på naturliga fetter och syntetiska fetter.

Hur ofta ska man tvätta håret?Den vanligaste rekommendationen är att tvätta håret två gånger i veckan, men det beror givetvis på vad du har för hårtyp. Har du tunna hårstrån och ett mer fint hår kan du kanske behöva fler tvättar, då talget färdas snabbt nedåt och gör att håret upplevs smutsigt snabbare. Har du lockigt hår kan du vänta någon eller några dagar extra, då det tar längre tid för talget att färdas ned för lockigt hår. Använd hårinpackning för lockigt hår för att tillföra extra näring och fukt till ditt hår.

Värme
Undvik värmetänger, eller annan koncentrerad värme på ditt hår. Vill du använda värme på ditt hår; var noga med värmeskydd! På samma sätt som du skyddar din hud mot värme och sol, bör du även skydda ditt hår mot koncentrerad värme. Värmeskador visar sig ofta genom slitet och torrt hår, kluvna toppar och hår som går av.

 

Eyracure
Använd Eyracure BOND REPAIR HAIR TREATKMENT var 4:e vecka för att reparera dina hårstrån. När ett hår skadas bryts difulfidbindningarna i hårstået. Eyracure reparerar dessa bindningarna med hjälp av biomolekyler. Detta är bra för håret och bidrar till att stärka håret. Läs mer om teknologin här.

Stram knut
Har du ofta håret i en stram knut? Detta kan orsaka att håret bryts av och ger oerhört slitage genom att vara tvistat så hårt. Om du ofta sätter upp ditt hår, använd scrunchies i ett snällt material så som silke eller en hårklämma och en av de håruppsättningar som inte sliter på håret.

 

 

Frisyrer
Att använda sig av samma frisyr varje dag orsakar ett oerhört slitage på ditt hår. Försök därför att hitta på nya sätt att styla ditt hår för att undvika skadat hår och hjälp håret i form.

Mikrofiber
Undvik att använda frottéhanddukar i ditt hår, prova att istället använda mikrofiber, eller en t-shirt för att torka ditt hår.

Mikroklippningar
Vem har sagt att du måste klippa hela håret för att ta hand om håret på en gång? Implementera mikroklippningar i din veckoliga hårrutin. Hittar du några slitna toppar på ett hårstrå, klipp av det!

 

Arganolja
Arganolja gör magi i ditt hår! Försök därmed att hitta produkter som innehåller detta för att återfukta ditt hår. Tips – vårt balsam innehåller arganolja! Arganoljan stärker, återfuktar och mjukgör ditt hår. Det passar alla hårkvaliteter och extensions och arganolja är hårprodukter män och kvinnor kan använda.

블로그로 돌아가기