Så enkelt räddar du skadat hår, här är allt du behöver veta!

Så enkelt räddar du skadat hår, här är allt du behöver veta!

En hårborste som ger ifrån sig UV-ljus och en spray med organiska molekyler. Tillsammans reparerar de skadade hårstrån och gör ditt hår starkt, friskt och glansigt igen. Här är allt du behöver veta om Eyracure BOND REPAIR HAIR TREATMENT.

Är ditt hår torrt, sprött och tovigt? Det betyder att du har skadat hår. Dagligt slitage, som till exempel borstning, håruppsättningar, hårprodukter och varma stylingverktyg påverkar hårstråna och sliter på dem över tid.

Du kan försöka att tillfälligt ge ditt hår fukt med hjälp av olika hårprodukter, som till exempel en hårinpackning för skadat hår och hårmasker. Det som händer är att produkterna lägger sig som en hinna på hårstrået vilket gör det mjukare och mer följsamt. Men den försvinner efter några tvättar och lämnar håret lika torrt och skadat som innan.

Nu finns det en helt ny teknik som använder reparerande molekyler och UV-ljus för att skadat hår ska bli starkt och friskt igen. Petter Sivlér och Ranjithkumar Ravichandran är forskarna och innovatörerna bakom metoden.

– Vi har skapat en behandling som inte bara ger en beläggning på håret. Den reparerar hårstråna på riktigt, utan kemikalier eller annat som är dåligt för kropp och miljö, säger Petter Sivlér.

Håller längre än liknande hårbehandlingar och reparerar skadat hår på djupet

Eyracure består av organiska molekyler som känns som hår och beter sig som ditt riktiga hår. Enkelt beskrivet så reparerar molekylerna hårstrået. Precis som när du spacklar en vägg och fyller igen hålen, så fyller de organiska molekylerna igen skadorna på dina hårstrån, i stället för att lägga sig på ytan som andra liknande behandlingar på marknaden.

Men för att aktivera molekylerna behövs energi. Det är där BioLAP-20 activator brush kommer in.

– Vi valde UV-ljus för att det är skonsamt, men utan de farliga våglängder som solljus ger. Hela håret behöver lysas igenom, och det är därför ljuset sitter i en borste, säger Petter Sivlér.

Vetenskapligt testad metod

BioLAP-20 activator brush är vetenskapligt och oberoende testad av RISE, Research Institutes of Sweden.

Forskarna har också genomfört tester när de har utvecklat metoden.

– Under våra tester kunde vi se att håret inte bara kändes friskare utan att hårstråna även reparerades och blev tjockare. Du behöver dessutom bara göra hårbehandlingen med ungefär fyra veckors mellanrum, säger Ranjithkumar Ravichandran, som har många års erfarenhet av att ta fram organiskt biomaterial som går att operera in i människokroppen.

Eyracure går att använda på alla hårtyper, oavsett om du har tunt, tjockt, rakt eller lockigt hår. Behandlingen fungerar även på extensions och peruker.

– Vi människor har alltid velat ha friskt och vackert hår, så det här problemet har funnits i alla tider. Det är otroligt kul att se hur de som testar vår behandling kommer tillbaka och känner att det verkligen fungerar, säger Petter Sivlér.

Köp ditt Bond Repair Hair Treatment (Prenumeration 239 SEK/M)

Köp ditt Bond Repair Hair Treatment (Prenumeration)
 

Så här går behandlingen till

Du blandar molekylblandningen själv på schamponerat och handukstorrt hår. Därefter borstar du igenom håret med BioLAP-20 activator brush och skölj sedan håret med vatten. Applicera Hydrating Boost i håret. Låt verka i 3 - 5 minuter och skölj sedan ur. Du behöver bara göra behandlingen med ungefär fyra veckors mellanrum.

Det här är Eyracure

Eyracure passar alla hårtyper och är framtaget av forskare. Behandlingen reparerar håret på djupet samtidigt som det är fritt från sulfater och parabener. Eyracure innehåller molekyler som sprayas på håret och som aktiveras med en BioLAP-20 activator brush. Du sprayar molekylerna i håret och lyser med UV-strålarna från BioLAP-20 activator brush. En behandling med Eyracure tar cirka 10 till 15 minuter. Redan efter en behandling kan du se och känna skillnad på ditt skadade hår upp till fyra veckor.

블로그로 돌아가기