3 saker som skadar ditt hår – och hur du enkelt reparerar det

3 saker som skadar ditt hår – och hur du enkelt reparerar det

Frissigt och torrt hår är vanligt – men ack så irriterande. Men vad är det egentligen som skadar ditt hår, och hur gör man för att reparera det? Här listar vi 3 saker som skadar mer än du kanske tror.

1. Du bleker eller färgar håret

Känslan när du går från frisören med nyfärgat hår är underbar. Men även om håret ser vackert ut så mår det inte alltid så bra. Vid blekning tillförs kemikalier som i praktiken öppnar upp det yttersta skiktet av hårstrået för att förändra pigmentet inifrån. Detta kan leda till att fjällen på hårstrået skadas och fukt försvinner. Det gör håret torrt och skört, med kluvna toppar och frissig känsla. Håret blir skadat, helt enkelt. Frisören brukar använda olika fuktåtergivande produkter för att göra håret mjukare, men det är en kortsiktig lösning som tvättas bort efter ett par gånger.

Lösning: Du måste reparera håret på molekylnivå, och inte bara temporärt. Testa en reparerande behandling som passar alla hårtyper. Eyracure innehåller organiskt reparerande molekyler i en spray samt UV-ljus från en särskild hårborste. Du sprayar molekylerna i håret och borstar sedan med UV-borsten för att aktivera molekylerna. Det gör att skadorna på hårstrået repareras och stråna blir starkare, friskare och tjockare. Du behöver bara göra behandlingen med ungefär sex till åtta veckor mellanrum, det vill säga ungefär lika ofta som du behöver gå till frisören.

Köp ditt Bond Repair Hair Treatment (Prenumeration 239 SEK/M)

 

2. Du använder fel produkter för ditt hår

Schampo och balsam som innehåller kemikalier är inte bra för ditt hår. Några vanliga ingredienser är sulfater, silikoner och parabener men som istället för att stärka kan göra håret torrt och skört. De kan också påverka hårbottens naturliga balans och ge dig klåda, rodnad eller eksem.

Lösning: Välj ett schampo och balsam som är fria från sulfater, parabener och silikoner. Satsa på produkter med vårdande och skyddande ämnen som till exempel aloe vera, panthenol, glycerol, silkesprotein, arganolja eller sheasmör.

3. Du stylar håret med värme

Brukar du styla håret i vackra lockar, fönar det till mer volym, eller använder du plattången för att få ett rakt och glansigt svall? Det som många inte tänker på är att värmen från en hårtång, fön eller plattång kan bli över 300 grader. Det sliter på håret och resultatet är ett skadat hår med brända och kluvna toppar.

Lösning: Använd alltid ett värmeskydd innan du sätter igång med din styling. Det finns olika typer av produkter som du kan ha i både blött, fuktigt och torrt hår. Försök också att minska ner på användandet av värmeredskap till max två gånger i veckan.

 

SÅ FUNKAR EYRACURE

Eyracure har tagits fram av forskare med målet att skapa miljövänliga hårvårdsprodukter som reparerar och återställer håret till sin ursprungliga kvalitet. I dag finns många produkter som tillfälligt ger håret mer styrka. Eyracure passar alla hårtyper och reparerar håret med långvarig effekt.

Hur då?

Eyracure innehåller reparerande molekyler som du sprayar på håret, samt UV-ljus från en särskild hårborste. Du sprayar molekylerna i håret och borstar sedan med UV-borsten för att aktivera molekylerna. Detta gör att de skadade hårstråna lagas på ett långvarigt sätt. Alla produkter är fria från parfym, sulfater, silikoner och parabener.

När syns resultat?

En behandling med Eyracure tar cirka 10 till 15 minuter. Redan efter en behandling kan du se och känna skillnad på ditt skadade hår upp till åtta veckor.

 

블로그로 돌아가기