BioLAP-20 Teknologin

Close Up Image

Efter flera års forskning introducerar vi nu en banbrytande hårbehandling tillverkad i Sverige som kommer att revolutionera hur du tar hand om ditt hår. Den nya avancerade tekniken har utvecklats under flera års intensiv forskning för att erbjuda en produkt som är mycket enkel att använda och också har samma effekt som tidigare. Oavsett om håret är skadat från färgning, blekning eller värmestyling, har denna produkt specifikt utformats för att rikta in sig på och reparera brutna bindningar och kluvna toppar. Resultatet är friskt hår med en naturlig glans efter bara en behandling.

När du använder Eyracure levereras tusentals biologiska ljusaktiverade växtproteiner (BioLAP-20) till dina hårstrån, som riktar in sig på de brutna bindningarna (tiolerna - de delade och brutna disulfidbindningarna), och aktiveras när du kammar igenom det med BioLAP-20 Activator Brush för att göra ditt hår helt nytt igen. Tack vare dess låga molekylvikt kan BioLAP-20 tränga hela vägen till cortex och reparera håret inifrån och ut. Eyracure har mer än 20 bindningar per molekyl, vilket är 4 till 10 gånger fler än de två vanligaste bond builders på marknaden. Med fler bindningar binder BioLAP-20-molekylerna också mer effektivt till skadan i håret. Effekten uppnås efter den första behandlingen. Med varje efterföljande behandling repareras mer och mer skada. Skadan repareras permanent, men håret påverkas av yttre slitage som sker varje dag och ny skada uppstår dagligen, därför görs behandlingarna med cirka 4 veckors intervall.

Rityta Image

Hur fungerar det ?

Hår är ett trådliknande biomaterial som mestadels består av proteinet "keratin". Keratin består i sin tur av svavel, som kopplas samman med andra svavelmolekyler och skapar korsbindningar, även kända som disulfidbindningar. Hur många disulfidbindningar du har i ditt hår, och hur de sitter, påverkar hårets form och textur. Dessa bindningar är hydrofoba, det vill säga vattenavstötande.

Varje hårstrå består av tre huvudlager: Kutikula, Cortex och Medulla. Kutikulan, eller fjällskiktet, är det yttersta lagret av håret. Kutikulan består av transparenta, överlappande, linliknande celler som växer från huvudet mot hårets ände. Fjällskiktet är tunt och färglöst och fungerar som en skyddande barriär för hårets inre lager, vilket förhindrar skador och uttorkning. Cortex är det tjockaste lagret av hårfiber och utgör den största delen av håret och består av runda celler. Cortex är viktigt för hårets styrka och elasticitet och innehåller också de pigment som ger oss vår hårfärg. Medullan är det innersta lagret av hårstrået, som mestadels finns i tjockare hår. Den består av löst packade celler och luftutrymmen, vilket ger hårstrået ett ihåligt eller svampigt utseende. Medullan är dock ofta frånvarande i fint eller tunt hår.

Har Image

I friskt hår har kutikulan ett slätt och glansigt utseende. Detta beror på att kutikulans lager är tätt stängt över cortex. Men kutikulan kan skadas av t.ex. mekaniskt slitage som borstning, eller kemiskt slitage som blekning. När håret är skadat splittras de starka disulfidbindningarna och skapar fria tioler. Som ett resultat öppnas kutikulans lager och håret blir sämre på att motstå vatten och blir mer poröst, vilket i sin tur innebär att det blir svagare och mer benäget att gå av, förlorar glans och sin lyster. När kutikulan är så skadad att cortex exponeras kan något så enkelt som vatten få ditt hår att brytas. Om du får kluvna toppar är det cortex som är exponerat, eftersom det skyddande lagret är borta. Eyracures innovation ligger i upptäckten av BioLAP-20. Molekylen är en funktionaliserad biomolekyl som aktiveras under ljus (>365nm-900nm). När de aktiveras skapar molekylerna en stark kovalent bindning med exponerade tioler vid den skadade platsen. Molekylens "armar" fäster vid tiolerna och återupprättar disulfidbindningarna. Tack vare BioLAP-20:s låga molekylvikt kan molekylen nå hela vägen in i hårets cortex och reparera håret inifrån och ut.

Redan efter den första behandlingen känner du resultat, men ju längre du använder produkten, desto starkare blir ditt hår.

Award Winning Image

År 2022 vann EYRACURE "Årets bästa hårbehandling 2022" och "Bästa Balsam" på Stockholm Beauty Week 2022 som hölls på Grand Hotel, Stockholm, Sverige.

Juryns motivering: När du plötsligt erbjuds en kur för hemmabruk, som är mer avancerad än de behandlingar du hittar hos din frisör, blir du både överraskad och exalterad. Denna svenska innovation har tagit många med storm. Inte minst juryn i Stockholm Beauty Week Award 2022!

GET STARTED MED EYRACURE

För att komma igång kan behandlingen appliceras av dig själv på mindre än 10 minuter. Spraya helt enkelt BOND REPAIR HAIR TREATMENT på ditt hår och borsta igenom det med BioLAP-20 Activator Brush.

1. Bond Repair Hair Treatment (Berikad med patenterade BioLAP-20 molekyler): 

BioLAP-20 är en akronym för Bio-Light Activated Plant Protein med mer än 20 bindningar. Uppfunnet av ett team av biomaterialforskare i Linköping, Sverige. Det är den aktiva molekylen, baserad på naturligt sojaprotein, designad för att korsbinda med skadade hårstrån som skapar starka kovalenta bindningar mellan brutna bindningar.

2. BioLAP-20 Activator Brush -on/off-knapp:

Activator Brush består av nära-UV LED-lampor som aktiverar korsbindningen av BioLAP-20molekylerna med hårstråna. Borsten är testad och godkänd av RISE (Research Institute of Sweden).*Ljuset från borsten är ofarligt för hår, hud och ögon.