En svensk skönhetsinnovation

Forskarna bakom EYRACURE

Ranjith_Petter

Sommaren 2020 lanserades Eyracure på den svenska marknaden och var då den första hårbehandlingen för hemmabruk som reparerar skadat hår. Men Eyracures resa startade inte då, utan 8 år tidigare en kall februaridag i Linköping.

Det var när Petter Sivlér och Ranjithkumar Ravichandran, två unga killar från två vitt skilda platser på jorden hamnade i samma forskningsgrupp på Linköpings Universitet som blev startskottet för vad som skulle komma att bli Eyracure. De bådas gemensamma intresse för medicin blev starten på en lång vänskap och långt senare lansering av en gemensam produkt. Petter och Ranjith fascinerades av allt man kan göra med kemi och spenderade många kvällar tillsammans i laboratoriet på universitetet och gillade att testade olika saker. Detta var ett stort gemensamt intresse de hade.

År 2015, cirka 3 år in på deras utbildning, kom Petters flickvän till dem och frågade dem om de inte kunde ta fram något för hennes hår. Hennes hår var naturligt brunt men hon hade försökt bleka det blont. Detta blev inte riktigt som hon hade tänkt sig. Hennes hår blev gult, trasigt och förstört då hon testat att bleka det hemma. Hon testade allt från dyra inpackningar, balsam och andra behandlingar på marknaden, men ingenting fungerade. Hon var ledsen och desperat. Då hon inte ville klippa av sig allt hår bad hon Petter och Ranjith att testa ifall de kunde ta fram något som kunde reparera skadorna i hennes hår.

Sagt och gjort! Klasskamraterna tog detta uppdrag på största allvar och påbörjade olika tester på en gång. De gjorde många olika tester och tog fram flera olika molekyler som kunde reparera skadorna i håret. Det allra första testet de gjorde var på Petters flickvän. De tog en bit av hennes hår och tillsatte en ljuskänslig molekyl som de listat ut borde kunde binda ihop hårstrået och på så vis reparera det. Resultatet som de såg fick dem att tappa hakan. Det fungerade! Klasskamraterna gick stolta tillbaka till Petters flickvän och gav henne denna molekyl som skulle rädda hennes hår. Hon testade det och hela hennes hår reparerades. De insåg då att detta var en produkt som inte bara kunde rädda hennes hår, utan allas. De var tvungna att dela med sig av detta!

Close Up Image

Tre år senare 2018, efter examen, bildade de sitt första företag tillsammans och efter två år av dagar, nätter och helger i laboratoriet var produkten klar och redo att lanseras på marknaden. Sommaren 2020 lanserades äntligen Eyracure och de första kunderna kunde köpa marknadens bästa hårbehandling för att reparera sina skador i håret.

Den först lanserade produkten var dock lite svår att använda (på grund av blandningssteg) och den krävde fler förbättringar. Så efter år av forskning hittade klasskamraterna en lösning för att introducera en banbrytande hårbehandling som kommer att revolutionera hårvården. Den nya avancerade teknologin har utvecklats under flera år av intensiv forskning för att utveckla en produkt som är mycket enkel att använda och ger samma fantastiska resultat som den tidigare produkten.. Oavsett om hårstråna skadas av färgning, blekning eller värmestyling, produkten har utformats speciellt för att rikta in sig på och reparera de trasiga bindningarna och delade ändarna. Resultatet är friskt hår med naturlig glans efter bara en behandling.

Behandlingen är mycket enkel och kan appliceras själv på mindre än 10 minuter. Spraya helt enkelt BOND REAPIR HAIRTREATMENT på ditt hår och borsta igenom det med vår BioLAP-20 Activator Brush. Tusentals biologiskt ljusaktiverade växtproteiner (BioLAP-20) kommer att levereras till dina hårstrån, riktade mot de brutna bindningarna, och aktiveras när du kammar igenom det med borsten. Våra produkter är veganska, aldrig testade på djur och skonsamma mot ditt hår.

Så vad väntar du på, ge ditt hår den kärleksfulla vård det förtjänar och upplev skillnaden.

Se videon om hur det hela började:

"Jag gav honom en utmaning att fixa mitt skadade hår"