Så här slipper du vårtrött och frissigt hår med några enkla tips!

Så här slipper du vårtrött och frissigt hår med några enkla tips!

En kall och torr vinter brukar göra håret både torrt och tråkigt, ibland till och med frissigt! När vårsolen tittar fram är det dags att väcka håret till liv igen. Så här får du glansigt och friskt hår.

Under vintern är det många som ger sin hud lite extra fukt och kärlek, men det är lätt att glömma att håret också behöver samma behandling. Om ditt hår är svårare att borsta ut, blir frissigt och har förlorat glansen har du med största sannolikhet skadat hår

Den vanligaste orsaken till kluvna toppar och frissigt hår är dåliga hårvanor. Det kan vara små saker, som kan kännas obetydliga, men som till slut får håret att bli skadat. Till exempel att du ofta sätter upp håret i snäva knutar, borstar slarvigt – eller att du använder för mycket eller fel produkter för skadat hår.

Borsta på rätt sätt som inte ger frissigt hår

Ta hand om ditt hår på samma sätt som med din hud. Ge ditt hår daglig omtanke och produkter efter behov. Hetsborsta inte håret på morgonen. Det sliter mer på hårstråna än vad man tror. Har du dessutom redan skört eller blekt hår så går det lätt av i topparna. Börja med att borsta håret med omsorg, stanna upp vid eventuella tovor och red försiktigt ut dem. Långa tag med borsten stimulerar också hårbotten

Du kan skydda håret från skador genom att använda både schampo och balsam, gärna med vårdande ingredienser. Schampot löser upp smuts och öppnar fjällskikten på hårstrået så att balsam kan tränga in återfukta håret och göra sitt jobb. Välj ett schampo med en proteinrik formula och ett balsam som innehåller skyddande ämnen, exempelvis arganolja eller glycerol. Tvätta håret varannan eller var tredje dag. En hårinpackning en gång i veckan är också bra för att skydda ditt hår

Svensk innovation bakom fungerade hårvård

Vill du ha en mer långsiktig lösning är en hårbehandling med reparerande molekyler och BioLAP-20 activator brush ett alternativ. Eyracure är en ny metod framtagen av forskare. Behandlingen tar bara 10 till 15 minuter och till skillnad från liknande produkter på marknaden, så kallade Plex-produkter, behöver du bara göra den med cirka fyra veckors mellanrum. Du sprayar BOND REPAIR HAIR TREATMENT i håret. Därefter borstar du igenom håret med en BioLAP-20 activator brush så att hela håret blir belyst för att aktivera och binda molekylerna till hårstrået. Denna behandling reparerar fibrerna i håret och gör hårstråna starka, friska och tjockare.

Köp ditt Bond Repair Hair Treatment (Prenumeration 239 SEK/M)

Köp ditt Bond Repair Hair Treatment (Prenumeration)

 

Eyracure har tagits fram av forskare med målet att skapa miljövänliga hårvårdsprodukter som reparerar och återställer håret till sin ursprungliga kvalitet. Idag finns det många produkter som tillfälligt ger håret mer styrka. Eyracure passar alla hårtyper och reparerar håret med långvarig effekt.

Hur då?

Eyracure innehåller reparerande molekyler som du sprayar på håret, samt BioLAP-20 activator brush från en särskild hårborste. Du sprayar molekylerna i håret och borstar sedan med BioLAP-20 activator brush för att aktivera molekylerna. Detta gör att de skadade hårstråna lagas på ett långvarigt sätt. Alla produkter är fria från sulfater, silikoner och parabener.

När syns resultat?

En behandling med Eyracure tar cirka 10 till 15 minuter. Redan efter en behandling kan du se och känna skillnad på ditt skadade hår upp till fyra veckor.

Tillbaka till blogg