Här är den nya generationen hårvård – framtagen av forskare

Här är den nya generationen hårvård – framtagen av forskare

Är du trött på hårvårdsprodukter som lovar att reparera dina hårstrån och fixa ditt trassliga hår men som inte håller vad de lovar eller måste göras om varje vecka? Nu finns det en ny behandling på marknaden som ger dig starkt och friskt hår länge.
– Vi har skapat en långvarig lösning. Eyracure fungerar även på alla hårtyper, säger Petter Sivlér, en av grundarna bakom behandlingen.

 

Petter Sivlér och Ranjithkumar Ravichandran lärde känna varandra under sina forskarstudier i biomedicin vid Linköpings Universitet 2013. Efter avslutade studier möttes de i sitt gemensamma intresse för biomaterial – och hur det kan användas i människokroppen.

Hur kom ni på idén till Eyracure?

– Människan har alltid velat ha ett starkt och friskt hår, men det är få som har lyckats lösa problemet. Vi kände att vi hade en lösning, men utmaningen var att hitta en metod som både var miljövänlig, effektiv och som på ett skonsamt sätt kan reparera skadade hårstrån, säger Petter Sivlér.

Idag finns det en uppsjö av hårvårdsprodukter på marknaden som lovar att de kan göra allt från att reparera hårstrån på cellnivå till att laga trassligt hår. Men det är få som lever upp till sina löften. Det som händer är att produkterna lägger sig som en hinna på hårstrået vilket gör det mjukare och mer följsamt. Men den försvinner efter några tvättar och lämnar håret lika torrt och frissigt som innan.

Vad är annorlunda med Eyracure?

– Det finns bara ett fåtal andra produkter som skapar en långvarig lagning av håret. I de flesta fall används ett syntetiskt material som lägger sig som en hinna på håret. Eyracure är helt organiskt. Molekylerna sätter sig i hårstrået och både känns som hår – och beter sig som hår. Eyracure lagar håret med en långvarig effekt som resultat, säger Petter Sivlér.

Varför är det viktigt med forskning?

– Att skapa en långvarig lagning av håret är komplext. Genom vår forskning kan vi bevisa att Eyracure fungerar på alla hårtyper, som till exempel skandinaviskt hår, tjockt hår, lockigt hår och afro-hår. Vi har många kunder som har haft problem med frissigt, tunt eller skadat hår under större delen av sina liv. De har sett en förbättring av sin hårkvalitet efter bara en behandling, säger Ranjithkumar Ravichandran.

Behandlingen med Eyracure gör du själv hemma. Produkten innehåller organiska molekyler som sprayas på håret. Molekyler sätter sig i hårstrået och beter sig som kroppens egna celler. Du blandar molekylblandningen själv och sprayar det på nytvättat hår. Därefter borstar du igenom håret med UV-borsten och återfuktar håret med ditt vanliga balsam. Med hjälp av ljus från UV-borsten aktiveras molekylerna. Du behöver bara göra behandlingen med ungefär sex till åtta veckors mellanrum.

 

Det här är Eyracure

Eyracure passar alla hårtyper och är framtaget av forskare. Behandlingen reparerar håret på djupet samtidigt som det är fritt från parfym, sulfater och parabener. Eyracure innehåller molekyler som sprayas på håret och som aktiveras med en UV-ljusborste. Du sprayar molekylerna i håret och lyser med UV-strålarna från hårborsten. En behandling med Eyracure tar cirka 10 till 15 minuter. Redan efter en behandling kan du se och känna skillnad på ditt skadade hår upp till åtta veckor.

×