Glöm inte solskydd för håret i sommar

Glöm inte solskydd för håret i sommar

Sommaren är här och det betyder att det är extra viktigt med solskydd för håret. När temperaturen stiger och solen skiner, utsätts dina hårstrån för skador som inte bara kan få ditt hår att se tråkigt ut, utan faktiskt orsaka permanent skadat hår. För att skydda ditt hår från att bli slitet av värme, sol och fuktighet behöver du först och främst se till att använda ett solskydd för hår som kommer att stänga in fukt i håret och skydda det mot skador. Men har skador redan uppstått så kan BioLAP-20 hjälpa dig att reparera dessa skador!

Varför du inte ska glömma ska använda solskydd för håret

Det finns många olika solskydd för håret att välja mellan, beroende på vad som passar just din hårtyp bäst. Du kan skydda håret genom att bära huvudbonad eller tillsätta UV skydd via hårprodukter.

Vanligaste skydden brukar vara hårprodukter med UV skydd som du tillsätter direkt på håret. Men i vissa fall, om håret är extra känsligt, kan det behövas starkare solskydd. Om du har ett ljust hår som lätt kan bli gult efter att ha utsatts för solen, ska du välja ett lite mörkt hårskydd för att skydda håret, exempelvis keps eller hatt. Då blont hår är extra känslig mot solljus behöver det skyddas extra mycket. Eller, om du har ett torrt, slitet och skadat hår, är det bäst att använda ett fuktgivande hårskydd för att reparera skadat hår och låsa in fukt under sommarmånaderna.

Oavsett hur bra du skyddar håret från sol under sommaren så är det nästintill omöjligt att inga hårskador uppstår ändå. Vi utsätter håret för slitage varje dag när vi tvättar det, borstar, sover på det, använder olika typer av värmeverktyg och självklart kemiska behandlingar såsom hårfärgning och blekning. Därför är det effektivt att använda bondbyggare som kommer att direkt reparera bräckliga och slitna områden i ditt hår.

Bondbyggare, såsom vår BioLAP-20, är en form av hårbehandling som reparerar skador som orsakats av hårfärgning, sol, blekning, styling med heta hårverktyg och värme som utsätts för extrema väderförhållanden. Det arbetar sig in i hårstrået och återställer det ursprungliga stödet, fuktbalansen och glansen som försvinner när håret är skadat. Så med några enkla steg kan du skydda ditt hår och hålla det friskt och vackert både under sommaren och fortsättningsvis.

Glöm såklart inte heller att använd ett hårskydd, drick rikliga mängder vatten, använda hårinpackning och unna ditt hår regelbundna Eyracure behandlingar för att reparera skador hår. Ha en härlig sommar!

Tillbaka till blogg