5 tips för att ta hand om lockigt hår

5 tips för att ta hand om lockigt hår

Släng plattången, det är dags att bli vän med ditt lockiga hår! Det är inte lätt att hitta rätt i djungeln av råd och produkter för lockigt hår, men här är våra är våra fem bästa tips för fina, mjuka och friska lockar.

1. Torka håret med en bomullströja eller microfiberhandduk.
Istället för att använda en frottéhandduk till håret, byt till en tröja eller en microfiberhandduk. Vanliga handdukar gör lockigt hår frissigt och fluffigt. Att istället använda mjukare material är skonsammare och gör att håret behåller fukten bättre.

2. Byt till produkter fria från sulfater och silikoner
Sulfater är fettlösliga och effektiva för att få bort olja och fett i håret, men har man lockigt hår så vet man att det sista man vill få bort från de torra lockarna är det naturliga fettet. Sulfater torkar ut håret inifrån vilket skapar friss och gör håret glanslöst. Silikoner lägger sig som en hinna över håret och får det att upplevas som mjukt och glansigt, men egentligen torkar det ut och skapar ”build-ups” som tynger ner lockarna.

Genom att byta bort sulfater och silikoner kommer håret få tillbaka sin naturliga fukt och densitet, vilket ger ett friskare hår med mer väldefinierade lockar. Eyracure True Hair Repair är fritt från både sulfater och silikoner, tillför fukt och reparerar det skadade håret. Resultatet blir mer väldefinierade lockar och mindre friss!

3. Sov med håret uppsatt.

…eller skaffa satinörngott. Genom att sova med håret löst uppsatt i en knut eller med ett satinörnott minskas friktionen mellan hår och kudde. Detta ger färre tovor och mindre skadade toppar. Ännu ett plus är att håret behåller de fina lockarna bättre och det blir lättare att styla dagen efter!

4. Låt det vara!
Du har säkert hört ”Scrunch!” en miljon gånger och ja, när du har applicerat din lockkräm, olja och gel ska du scruncha (klämma ihop lockarna i handen i en uppåtrörelse). När du väl gjort det, låt håret vara! Ett lockigt hår mår bäst av att lufttorka eller möjligtvis torkas med en diffuser och kall luft. Låt bli att scruncha eller röra håret när det torkar då detta separerar lockarna och gör det frissigt. Istället ska du vänta tills håret är helt torrt innan du försiktigt kramar ut stela lockar. Voila, väldefinierade lockar!

5. Fukt, fukt, fukt.
Lockarnas bästa vän. Fukt! Ett torrt hår är ett frissigt hår och fina lockar får du genom att tillföra massvis med fukt. Använd hårmasker och fuktgivande produkter regelbundet. Försök att krama in fukten i toppar och längder där håret oftast är som torrast och lämna gärna kvar lite balsam.

Tillbaka till blogg