Vanliga frågor

Användning

Hår saknar nerver och blodtillförsel, så man brukar säga att hår är dött. Det kan inte reparera sig själv som t.ex hud. Men att hår inte skulle gå att laga är en lögn. Du kan jämföra det med ett hål i en tröja. Tröjan kan inte laga sig själv, men med nål och tråd kan du få hålet att försvinna!

Eyracure Intense Bond Restoration's sammansättning är snarlik hårstråets egen sammansättning, så när du behandlar ditt hår kopplas hålen i håret ihop igen och skadan försvinner. 

Ja, våra produkter är, och kommer alltid vara, veganska och cruelty-free.  

Nej. Vi använder minimalt med konserveringsmedel så sprayen är en färskvara. Den bör förbrukas inom 24 timmar för att undvika otrevlig lukt.

Både innan och efter behandling kan du använda de stylingsprodukter du vill. När behandlingen genomförts finns ingen "väntetid" för att styla håret.

Eyracure är säker att användas av barn. Tänk på att allergitesta på huden innan användning. 

Applicering

Om du har mycket skadat hår kan du behöva använda behandlingen mer frekvent för att uppnå fullt resultat. Vi rekommenderar att då att du gör 2-3 täta behandlingar, med ca. 1-2 veckors mellanrum för att sedan fortsätta behandla när håret börjar kännas skadat igen.

Vissa hår är mer benägna att få skador. Exempelvis lockigt hår, mycket poröst hår eller hår som utsatts för mycket kemisk behandling. En behandling kan då inte laga hela håret och det behöver successivt byggas upp. När håret sedan är tillbaka i en bra grundkvalité kan du fortsätta fylla på med längre mellanrum.

För bästa resultat med Eyracure Intense Bond Restoration bör behandlingen appliceras efter schamponering. Om steget missas så kan oljor, silikoner och filmbildande ingredienser finnas kvar i håret och skapa barriär, som i sin tur kan påverka behandlingens effektivitet. Vid kraftiga produktavlagringar kan det också vara nödvändigt med ett renande schampo eller ett detoxschampo så att behandlingen når in och kan stärka och återuppbygga håret på djupet!  

Håret ska vara handdukstorkat nästintill torrt för att sprayen ska fästa bättre.

Vi rekommenderat att för-borsta håret med din favoritborste innan och efter schamponering för att undvika onödiga tovor. Försök borsta nerifrån och upp.

Som mycket annat fungerar inte one-size fits all. Vår behandling räcker till ett medellångt hår. Har du väldigt långt hår kan du fylla flaskan helt med vatten. Effekten kommer vara densamma.

Betalning & frakt

Du kan betala med antingen kreditkort, betalkort eller på faktura. Eyracure lagrar inga kreditkortsnummer.

Utöver Sverige levererar till följande länder:

Österrike, Belgien, Bulgarien, Kroatien, Cypern, Tjeckien, Tyskland, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Ungern, Irland, Italien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Polen, Portugal, Rumänien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien 

Vi har fri frakt på ordrar över 599 kr. På ordrar under är frakten 49 kr. 

När våra varor har packats och sänts från vårt lager får du ett mail med en avisering om att ditt paket har packats och är på väg till dig. Ladda ner PostNords app för att följa din leverans. Dröjer det mer än 7 arbetsdagar (inom Sverige), kontakta kundservice på hello@eyracure.com med ditt ordernummer.

Kontakta vår kundtjänst på hello@eyracure.com så hjälper vi dig.  

Från den dagen ditt paket har levererats till ditt utlämningsställe har du 7 dagar på dig att hämta ut det innan det returneras. 

Prenumeration

Välj alternativ för leveransadress i menyraden, klicka på redigera leveransadressalternativet och välj sedan spara. 

Tryck på kontoikonen på vår hemsida och välj: "Klicka här" under "Behöver du hjälop med att komma åt dina prenumerationer?" 

Ange din registrerade e-postadress för din prenumerations ID och sedan får du en 4-siffrig kod till din mail. 

Börja med att välja "Hantera prenumeration" i prenumerations fliken från menyraden. Välje sedan "leveransschema" och uppdatera våra preferenser. Där kan du välja om du vill ha refill levereans var 4e, 8e eller 12e vecka. 

Ja det kan du! Du kan ha en refill leverans var 4e, 8e eller 12e vecka. Vi rekommenderar dock att du gör en Eyracure behandling var 4e vecka för bäst resultat! 

Ja det är det!

Välj "Nästa leveransdatum" och välj det datumet du vill att din nästa beställning ska skickas iväg. 

Ja det kan du! På sidan "Din prenumeration" väljer du: "Hoppa över försändelse" alternativet. 

På sidan "Din prenumeration" bläddrar du till botten av sidan och välj "Avsluta prenumeration". 

Produkt

Eyracure produceras i Linköping, Sverige.

Nej, det uppkommer nya skador i håret och efter 6-8 veckor brukar det vara lämpligt att förnya behandlingen igen. 

Nej, Eyracure är helt fritt från alla typer av toxiner såsom sulfater, parabener eller silikoner. Även våra andra hårprodukter är sulfat- paraben och silikonfria.

Vi rekommenderar Eyracure Intense Bond Restoration oavsett om du har färgbehandlingar i håret eller inte! Håret utsätts dagligen för andra slitage, som värme, sol, produkter, vatten och miljöfaktorer. Intense Bond Restoration stärker hårkvaliteten på djupet och gör det möjligt att återfå ett långvarigt friskt och glansigt hår. Har du väldigt bra hårkvalité kommer effekten inte vara lika påtaglig eftersom det inte finns något att reparera.

Om du har sojaallergi rekommenderar vi dig att kontakta läkare innan du testar behandlingen.  

Behandlingen är permanent men håller vanligtvis runt 6 veckor, beroende på hur mycket slitage håret utsätts för i vardagen. Behandlingseffekten försvinner inte, men då håret konstant utsätts för påfrestningar har effekten en begränsad livstid. Givetvis beror intervallet på hur nya skador ditt hår tillfogas. Kom i håg att ditt hår skadas dagligen av miljö, borstning, värme, kemikalier i schampoo och andra hårprodukter. Du känner ditt hår bäst och känner oftast när det är dags blivit frissig, tappat sin kvalitet och det är dags för en ny behandling. Vi rekommenderar att man gör vår behandling var 6:e vecka då man då vanligen har fått så pass mycket nya skador i sitt hår som det är dags att reparera. 

Ja, du kan använda Eyracure på ett keratinbehandlat hår. Vi rekommenderar dock att vänta minst två veckor efter genomförd keratinbehandling för att Eyracure ska kunna få full effekt.  

Ja, Eyracure Intense Bond Restoration fungerar bra för att fräscha upp extensions. Applicera på samma sätt som i riktigt hår.  

Behandlingen är fri från parfymer, sulfater, parabener, silikoner, konstgjorda färgämnen, natriumklorid och formaldehyder. Trots detta rekommenderar vi alltid att kontakta läkare eftersom många har individuella vårdplaner. 

Applicera toningen/färg och tvätta ur med schampo. Använd sedan Eyracure Intense Bond Restoration som vanligt. 

Vid blekning kan Eyracure Intense Bond Restoration användas både innan och efter appliceringen för att stärka håret.

Nej, UV-ljuset är inte skadligt för hår, hud eller ögon. Däremot bör onödig exponering undvikas. Borsten är testad och godkänd på Sveriges forskningsinstitut, RISE, och är CE-märkt.  

Du behöver två AA-batterier. Batterierna monteras med minus ( – ) i riktning uppåt mot borsthuvudet. Batterier ingår när du köper en borste.

Vi har ännu inte börjat sälja vår produkt till frisörer. Vi har dock ett samarbete med några få salonger som hjälper/hjälpt oss med produktutveckling, där kan man redan nu göra behandlingen. Annars är det bara i vår egen e-handel som den finns än så länge. Men så kommer det inte vara föralltid! Du är välkommen att maila oss på hello@eyracure.com för frågor eller prover.

Nej, vår produkt hjälper tyvärr inte mot håravfall. Behandlingen reparerar håret men kan inte främja ny/ökad hårväxt.

Retur & reklamation

Fyll i och maila följande returformulär till hello@eyracure.com för att göra en retur. 

Du har rätt att returnera dina produkter inom 30 dagar från att du mottagit din beställning. Det återbetalade beloppet kommer att betalas ut direkt från oss när vi har tagit emot produkten. Läs mer här. 

Ja, du står själv för returkostnaden. 

Kontakta vår kundtjänst på hello@eyracure.com så hjälper vi dig.