Detta skadar ditt hår på vintern

Detta skadar ditt hår på vintern

1. Vinteruniformen
Med minusgraderna kommer vantar, halsdukar och varma jackor - den klassiska vinteruniformen. Höga kragar och halsdukar skapar friktion som skadar håret genom att rugga upp delar av fjällskiktet. Resultatet blir ett statiskt och trassligt hår som är mer benäget att gå av.

Undvik skador såhär: Försök stoppa håret under jackkragen för att skydda det och var noga med att återfukta håret. Förebygg skador genom att regelbundet använda Eyracure Intense Bond Restoration.

 2. Isande toppar

Du har hört det 100 gånger, men det finns en sanning i det; gå inte ut med blött hår. För det första påverkas din hårbotten negativt eftersom den blir instängd i ett kallt, blött hår vilket kan leda till obalans. För det andra är det otroligt påfrestande på topparna. Är det minusgrader ute kommer vattnet bli till is och expandera vilket skadar hårstråna.

Undvik skador såhär: Gå inte ut med blött hår!

3. Torr luft = torrt hår
Finns för mycket återfuktning denna torra årstid? Skulle inte tro det! Oavsett om det handlar om din hud eller ditt hår är fukt ett måste. Satsa på att maxa håret med återfuktande produkter för att undvika torrt och skört hår som blir statiskt och frissigt.

Undvik skador såhär: Eyracure Balancing Care Conditioner passar perfekt till vardags för dig med torrt, skadat hår då det ger djup näring och innehåller stärkande arganolja.

×